Recent Posts

  Lesber sexi video homoseksuell

  Men Aron Åsulsen fra Kragerø slipper i unna med brennmerking, piskeslag og forvisning. Kanskje fordi de heller ville dysse ned det han har gjort, og ikke gi det for mye oppmerksomhet. Jens var egentlig født som Marie, en gang på slutten av tallet. Under granskningen, fordi han som kvinne ikke kunne være gift med en annen kvinne, ble han spurt om han var mann eller kvinne.

  Begge deler, svarte Jens. Skeivt arkiv, som nylig lanserte nettportalen www. Men historien handler om mer enn livet som minoritet. Det er derfor det heter Skeivt arkiv, og ikke lhbt-arkiv. Det skal samles inn materiale om alt som bryter med vanlige forestillinger om kjønn og seksualitet. Men det er selvfølgelig mange berøringspunkter mellom kvinnehistorie og skeiv historie. Lesbisk kvinnebevegelse var veldig viktig i tallets kvinnekamp, sier Hellesund. Historiene i innledningen er eksempler på nåler i den berømmelige høystakken.

  Ola Teige, historikeren som fant saken om Aron Åsulsen, jobber egentlig med en bok om Kragerøs historie. Tilfeldigvis kjente han til Skeivt arkiv og tok kontakt da han fant en sak av interesse for dem.

  Lignende spor etter skeiv historie finnes i for eksempel strafferegister, pasientjournaler og kirkebøker, og i diverse arkiver og private samlinger rundt om i landet. Med skeivt arkiv får de spredte historiene et hjem. Da det mye omtalte arkivet til Kim Friele skulle fraktes fra Geilo til Skeivt arkiv i Bergen, ble det en nyhet på Dagsrevyen. Friele var leder og generalsekretær for Det norske forbundet av , som var forløperen til Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, fra Frieles arkiv er katalogisert, og mye av det er gjort tilgjengelig på nettportalen.

  Her ligger blant annet alle Frieles leserinnlegg og foredrag, medlemsblader fra homobevegelsens start på tallet og frem til tallet, og en samling jakkemerker. Særlig kampen mot kriminalisering av homofili er grundig dokumentert av Friele, som sto i front og lenge var Norges eneste åpne homofile.

  Arkivet hennes inneholder helt unike dokumenter om denne kampen, forteller Jordåen. Et annet viktig prosjekt for Skeivt arkiv er å samle inn historiene til de som fortsatt lever, med minner langt tilbake i tid. I Sverige og Danmark ble det gjort intervjuer med eldre skeive om deres liv på og tallet, forteller Jordåen.

  De har dermed livshistorier helt tilbake til tallet. Hvis vi ønsker å intervjue folk som kan ha et minne som går tilbake til og 50 tallet så er det absolutt siste sjans nå, sier prosjektlederen.

  Selve arkivet står heller ikke på trygg økonomisk grunn. Som del av spesialsamlingene til Universitetsbiblioteket i Bergen har de prosjektstøtte i noen år fremover.

  Arkivet har også fått støtte fra Fritt Ord, Nasjonalbiblioteket og Kulturrådet. Målet er å komme inn på statsbudsjettet. Foreløpig har imidlertid sittende regjering med kulturminister Widvey i spissen antydet at det ikke er et nasjonalt ansvar å sørge for finansiering av Skeivt arkiv, men at det er opp til Universitetet i Bergen å sørge for videre drift innenfor sitt budsjett. Lesbiske kvinner og homofile menn som ikke har sex med menn, kan gi blod. Menn som ikke er homofile, men som likevel har sex med andre menn, kan ikke gi blod.

  Det er risikoatferden som er utelukkelsesgrunn, ikke legningen. Han skriver videre at enkelte land i Europa har åpnet for at homofile menn kan gi blod, dersom de ikke har hatt sex med andre menn det siste året.

  Vi regner med at mellom 70 og MSM smittes i Norge årlig, mens om lag 30 menn smittes heteroseksuelt. I Norge vurderes grupper når blodgivere skal klareres. Individuelle vurderinger er ikke gjennomførbart i praksis. Det er for krevende, både av økonomiske og personellmessige grunner.

  Helseminister Høie opplyser i sitt brev til Stortinget at dersom MSM skal kunne gi blod må det innføres et helt annet testregime enn det vi har i Norge i dag. Flere land har innført en såkalt NAT-testing på selve viruset.

  August 1, Senior data scientist position to help empower personalized cancer therapy I Skeivt arkiv ligger historiene og venter på forskere. Målet er å komme inn på statsbudsjettet. Ledelsen svarte på alt bråket med å avlyse hele ballet. Selve arkivet står heller ikke på trygg økonomisk grunn.

  Chat programs menn med store pupper homo

  Lesber sexi video homoseksuell

  Særlig kampen mot kriminalisering av homofili er grundig dokumentert av Friele, som sto i front og lenge var Norges eneste åpne homofile. Homoseksualitet i norsk presse — ulike tidsperioder, medisinhistorie: Lesbiske kvinner og homofile menn som ikke har sex med menn, kan gi blod. Youtubevideo ble fellende bevis for homoseksualitet. I Christian Vs lov avsom delvis er bygd på bibelens moselov, straffes sodomi med bål og brann.